De Staatskrant

Post Info TOPIC: Coffeeshops
Amsterdam Centraal

Date:
Coffeeshops
Permalink   


In Amsterdam Centraal vond ik het volgende bericht van Jaro Renout over coffeeshop De Supermarkt en De Republiek in stadsdeel Westerpark:

Berichten uit de coffeeshop
De Baarsjes/Staatsliedenbuurt - Op de rand van Bos en Lommer en De Baarsjes bevindt zich een coffeeshop, of koffieshop zoals wij met ons zware, aan het Tuinstedelijks verwante westelijke accent zeggen. Daar mag zoals u weet niet meer gerookt worden. Wel koffie gedronken. Coffee hebben we niet.
Tevens is er daar een terras bestaande uit twee tafels en zes stoelen. Dit eerder vrijwel verwaarloosde zitje is ineens het epicentrum van de tent geworden. Roken doe je tegenwoordig buiten. U kunt zich voorstellen wat het gesprek van de dag is, vooral op onweersdagen. De suikerpotten regenen ondertussen vol.

Daar staan we dan met z' n allen. We blijven behoorlijk fit, want er dient voortdurend te worden geswitcht tussen binnen stickie draaien (winderig Holland, weet u) en buiten opsteken. We lachen er vaak om, zo' n beetje als je lacht om een mop die eigenlijk niet meer kan. Stedelingen met kiespijn. We staan voor joker en we weten het. Langs de Jan van Galenstraat bij het stoplicht, reken maar uit. Trouwens qua fijn stof één van de meest vervuilde straten van Amsterdam. Buiten ádemen is niet eens aan te raden.

De werknemers, vreemd genoeg allen fervente nicotine enthousiasten, proberen voortdurend een gaatje te vinden voor een buiten rokertje. Sigaretten halen het einde niet, joints worden vergeten. Sommigen worden er behoorlijk nerveus van en roken, als de kans zich aandient, plotseling meer dan nodig is. Maar ja, ze moeten natuurlijk wel in bescherming genomen worden tegen, euh, zichzelf?
Goed, nu is de shop dus ook toegankelijk voor niet-rokers. een hele emancipatoire verbetering tegenover het oude concept dunkt me. Helaas schijnen veel, zo niet alle niet-rokers daar voorlopig geen behoefte toe te voelen. Jammer, maar we wachten af.
Er wordt driftig geëxperimenteerd met tabaksvervangende kruidenmelanges zoals hoefblad, longkruid en paardebloem, producten die je wél binnen mag affikken doch die je joint er niet lekkerder op maken. Maar toegegeven, je staat wel droog.

In de Staatsliedenbuurt is het echter nog triester gesteld. Daar is een shop waar flink wat oudere mensen komen. Blowers. Ja echt, die zijn er bij bosjes. Dik boven de zestig en steady as a rock. Die staan nu in de miezer onder het afdakje van hun eigen pet. Leuk. Bedankt. Ga je dood aan longontsteking.
Bovendien kregen ze daar onlangs nog een HIT (Horeca Interventie Team) over de vloer. Dat gebeurt met ijzeren regelmaat, en in dit geval met kogelvrije vesten. Nou zijn oom Wim en zijn tijdgenoten niet het soort mensen waar je kogelvrij voor dient te verschijnen, maar je weet als politieagent natuurlijk nooit van tevoren waar een viertal ouderen uit de buurt na een jointje Thai toe in staat zijn. Enfin, het komt erop neer dat ze nu ook niet meer in de miezer voor de deur mogen staan.

Een van de dienders wist nog te melden dat we in de toekomst een blowverbod op straat kunnen verwachten in Amsterdam, daarbij vooruitlopend op problemen met buren die eventueel kunnen ontstaan als men onverhoeds te hard converseert tijdens het roken op straat. En ik durf erom te wedden dat er in dit specifieke geval geen klachten zijn geweest. Catch 22. Zeker voor toeristen, die dan noch in de coffeeshop, noch in de hotelkamer en dus ook niet meer op straat mogen blowen. Mee naar huis nemen is ook geen optie.
Gelukkig is er een groep betrokkenen die het huidige beleid met gejuich ontvangen. Kent u de huisdealer nog? Ze staan te springen in de coulissen. In de Bijlmer (nul coffeeshops) koop je je hasj nog gewoon op straat. Of op 21A. Goed idee?

Ik hoop de dag nog mee te maken dat er ook geen koffie meer geschonken mag worden. Ironie is aan mij wel besteed.
Op de vraag of ik door alle maatregelen gestopt ben met roken kan ik kort zijn.
Nee, ik ben gestopt met stemmen.


www.amsterdamcentraal.nl

__________________
Nicolette

Date:
RE: Coffeeshops
Permalink   


Met gekken in de regering krijg je dit soort toestanden!

__________________
Erik Verhulst

Date:
RE: Coffeeshops
Permalink   


Zo gaan ze dus om met onze vrijheid. Mabel Wisse Smit wordt prinses en de burger die niet met een Oranje trouwt gaat gelijk de bak in als ze een witte neus zou halen.
Om niet te praten over die doorgedraaide smerissen, wiens grootste interesse op dit moment naar wietplantjes gaat omdat ze te laf zijn het echte werk te doen.


__________________
Nadir Ayyildiz

Date:
RE: Coffeeshops
Permalink   


Gelukkig zijn die discriminerende wietpas van de baan__________________
Page 1 of 1  sorted by


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard